Csoportos korcsolyaoktatás - tanintézmények részére

Tisztelt Intézmény!

A Vasas Jégcentrum 2003. június 12-én nyitotta meg először kapuit AstraZeneca néven. Az ország első és az óta is egyetlen két jégpályás csarnoka szórakozási, sportolási lehetőséget kínál a tömeg az amatőr és a versenysportnak minden jeges sportágban. 2008 év március elején tulajdonos és üzemeltető váltás történt, reményeink szerint hosszabb távra berendezkedve. Kialakulóban van az új arculat, mely több sport és kulturális rendezvénynek fog helyet biztosítani egymás mellett.

A jeges sportok keretén belül szeretnénk meghirdetni az általános iskolák és óvodák részére a délelőtti korcsolyaoktató tanfolyamunkat. Egyszerre akár hat csoport oktatása is megoldható. Az óvodások kis létszámú csoportokban szakképzett korcsolyaoktatók segítségével sajátíthatják el a korcsolyázás alapjait. Az iskolások testnevelés órák keretein belül ismerkedhetnek meg a korcsolyázás szépségeivel. E mellett, ha a gyerekek és szüleik kedvet éreznek ahhoz, hogy komolyabban, akár versenyszerűn sportoljanak, a jégcsarnokban erre is van a lehetőség. Több egyesület tartja itt edzéseit, ahol szeretettel várják a 6-10 éves gyerekeket, akár műkorcsolyázni, akár jégkorongozni szeretne.

A jeges sportok művelése során enyhülhetnek az allergiás és asztmás tünetek. Igaz ez már csak azért is, mivel bizonyított, hogy a víz mellett a jégfelület fölött legtisztább a levegő.

A korcsolyázás olyan izomcsoportokat mozgat meg, melyeket más sportok nem vesznek igénybe. A korcsolyázás nem csak a mozgáskoordinációt, hanem a motorikus képességeket is komplexen fejleszti. Nagy jelentősége van a mindennapi közlekedési helyzetekben, útkereszteződéseknél, járművek előtti elhaladáskor. A jeges sportok nagymértékben fejlesztik a gyerekekben a koncentráció képességet, fegyelmet és az önbecsülést, megtanítja Őket tisztelni társaik teljesítményét.

Mindezek mellett az egészséges életmódra nevelés terjesztése is fontos pillére a Jégcentrumnak. Magyarország sajnos nem arról híres, hogy lakossága egészséges életmódot folytatna. A mai modern világ egyik jellegzetessége a mozgásszegény életmód. Ennek számos következménye van az egészségre, pl: elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség. A rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik meghatározója.

A Vasas Jégcentrum küldetése:

  • környezetünkben minden óvodás gyermek sajátítsa el és szeresse meg a korcsolyázás alapjait, a délelőtti szervezett oktatáson.
  • az általános iskolák tanulóinak sportolási lehetőséget biztosítani a testnevelés órákon.
  • segítse a jeges versenysportok utánpótlás nevelését.
  • a felnőttek részére az amatőr sporton keresztül, segítse az egészséges életmód kialakítását.
  • kellemes szórakozást biztosítson a "közönségkorcsolyázás" ideje alatt minden látogató számára.

Meghirdetett intézményi, korcsolyaoktató tanfolyamunkkal szeretnék hozzájárulni az egészséges életmódra neveléshez, keressen fel minket, kérjen további információt:


Pápa Ildikó - intézményi korcsolya oktatás szervező
Vasas Jégcentrum
T: 1/435-2072
mail: papa.ildiko@vjc.hu
 

EGYESÜLETI ELÉRHETŐSÉGEK